Skupina učencev, ki obiskuje izbirni pouk sodobna priprava hrane, se je danes preizkusila v pripravi sladic s tehnikami molekularne gastronomije. Ob pomoči Andraža in Maše iz Pedagoške fakultete so pripravili kokosov gel z agarjem, čokoladni mousse v tekočem dušiku, mangov gel s ksantan gumijem, slastni sorbet iz gozdnih sadežev in penasto rahel sponge iz mikrovalovne pečice. Novi pojmi in tehnike so razširili kulinarična obzorja mladih sladokuscev. Dokazali so, da se v kuhinji lahko zgodi čisto prava čarovnija okusov. S prstom polizano!
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_134627-693x1024.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_134821-1024x473.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_134927-473x1024.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_135026-473x1024.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_140443-473x1024.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_141849-1024x941.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_141916-562x1024.jpg)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/media_1701798148411.png)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/media_1701798154806.png)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/media_1701798156807.png)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/media_1701798158406.png)
![](https://solavodmat.splet.arnes.si/files/2023/12/20231205_141534-1024x473.jpg)